Ohlédnutí za oslavami 130. narozenin našeho sboru 18.8.2018



V sobotu 18.8.2018 jsme slavili 130. narozeniny našeho sboru.

Počasí vyšlo parádní, proto si všichni návštěvníci mohli naplno užít bohatý program.

Od 13:00 se konal slavnostní nástup zástupců hasičských sborů. Po doznění tónů české státní hymny si vzal úvodní slovo starosta sboru Roman Kužel st., který přivítal všechny vzácné hosty i návštěvníky a představil náš sbor od časů jeho vzniku až po přítomnost. Potom vystoupil starosta obce Jiří Sedláček, který následně předal starostovi sboru sochu sv. Floriána a dekoroval slavnostní hasičský prapor stuhou. Jako další vystoupil zástupce HZSLK mjr. Ing. Pavel Viták, starosta OSH Semily br. Černý, který předal sboru Pamětní list OSH Semily a nakonec pronesl pár vět předseda aktivu zasloužilých hasičů Libereckého kraje br. Vejnar.

Následně byli slavnostně vyznamenáni někteří aktivní členové sboru. Dvěma členům sboru (Petrovi Albrechtovi st. a Karlovi Kuželovi) bylo předáno nejvyšší hasičské vyznamenání Řád sv. Floriána.

Od 14.00 do 16:00 zahrála dechová hudba Táboranka z Košťálova.

Od 16.00 svoji činnost předvedli mladí hasiči SDH Kruh, ukázali štafetu dvojic a dvakrát požární útok.

Program pokračoval soutěží O kružského železného hasiče, které se zúčastnilo mnoho závodníků obou pohlaví a všech věkových kategorií. Odvážní soutěžící museli na čas roztáhnout hadice, přenést kanystry s vodou, několikrát překulit pneumatiku, smotat hadice a několikrát udeřit kladivem do pneumatiky.

V 17.30 byla soutěž přerušena ukázkou Policie ČR z výcviku služebního psa, včetně zadržení pachatele.

V 18:00 vystoupilo trio mladých začínajících kružských hudebníků 4 akordy.

Po jejich vystoupení došlo na vyhodnocení soutěže O železného kružského hasiče a odměnění nejúspěšnějších závodníků.

Od 20:00 až do pozdních nočních a brzkých ranních hodin zahrálo Duo WeLa.

Během celého dne si všichni mohli prohlédnout historickou i současnou hasičskou techniku, v zasedací místnosti hasičské zbrojnice byla připravena výstava k historii sboru, svoje vozy i činnost předvedla ZZS LK, Český červený kříž, Policie ČR, pro děti byl připraven koutek se skákacím hradem, hrami a soutěžemi. Samozřejmě nechybělo bohaté občerstvení z hasičského výčepu a kuchyně.

Nakonec nezbývá než poděkovat všem vzácným hostům, návštěvníkům, bratrům hasičům, kteří přivezli svoji techniku z blízka i daleka, kapelám a všem, kteří se už jakkoliv zapojili do programu a ve finále všem pořadatelům.

Na fotografie se můžete podívat do Fotogalerie nebo přímo zde: Oslavy 130 let


Roman Kužel ml., velitel SDH Kruh


Foto Lenka Kuželová 

Foto a video Rudolf Kužel st.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů